Chalet Style Home Green

Overview Chalet Style Homes
<

Chalet Style Home Green

Region
Appenzell | Schweiz
>
1/11 - exterior view
  • exterior view Chalet Style Home Green
  • exterior view Chalet Style Home Green
  • exterior view Chalet Style Home Green
  • exterior view Chalet Style Home Green
  • exterior view Chalet Style Home Green
  • kitchen Chalet Style Home Green
  • living room Chalet Style Home Green
  • walkway Chalet Style Home Green
For better viewing experience
rotate your smartphone by 90°
Close architect infos
Stephan Rehm
Architect
Stephan Rehm
"I find architecturally challenging plots delightful. The Green house was special in three ways: the plot was sloping and very narrow, and the building regulations were unforgiving. Yet the result speaks for itself – a roomy, healthy timber home with extensive glazing. There are great views from the top floor."
 

House data

External Dimensions 8.30 x 9.50 m
Living Space 2339 ft² (SIA)

Additional information

Chalet Style Home green

 

COME IN AND FEEL AT HOME, THE GREEN WAY

 
Even at a glance, the design for the Greens' house shows it perfectly embodies our motto 'living in and with nature'. Almost all rooms have direct access to a balcony or terrace. These allow occupants to bring nature into the house whenever they want, or even to open up a room to an al fresco area. The extensive roof overhang provides shade when the sun shines, and shelter from wind and rain during bad weather. This striking style also lends the house a smart, modern character.
 
The family can spend their free time snuggled in the reading corner in front of a roaring fire, either enjoying a good book or the magnificent views. The family room with extensive living, dining and kitchen areas is housed on the top floor. Its open plan, light colours and natural materials combine with the high knee-wall and extensive glazing, for example in the gables and with roof lights, to create a bright and transparent interior. This eco-house invites you to come in and feel at home.
 
A straight, slimline stairwell leads from the top storey to the ground floor. This houses the master bedroom, two further children's bedrooms of equal sizes and the bathroom, as well as the entrance hall. The carport provides comfortable covered access from outside into the hall.
Guests are always welcome and even have their own domain. The guest rooms and study are in the basement, but there all similarity with the traditional cellar ends. The sloping site means both rooms can have French windows, allowing direct access to the terrace and garden.
 
While the house is open to the garden on all floors, it presents a more closed appearance to the street. A few ribbon windows and some red sliding shutters are the only features to break up the natural larch façade. The architectural language of the building reflects this pattern. From the garden, the house appears imposing and presents many details for closer inspection, such as the roof lights and seating on the balcony. From the street, the emphasis is on straight lines and sleek, timeless elegance.
 
Appropriately, this 'green' house is built using methods that conserve and protect the environment. Our Baufritz house concept is environmentally sound. It has 37cm-thick walls made almost entirely of timber, materials checked for pollutants, natural insulation made of wood shavings, carbon-neutral construction methods, a built-in layer to protect against electrosmog, and more besides.
.