Baufritz UK  > Architecture & Homes  > Townhouse  > Townhouse Benett

Townhouse Benett

Overview of all Townhouse plannings
<

Townhouse Benett

London | England
>
1/9 - Exterior View
For better viewing experience
rotate your smartphone by 90°
Close architect infos
Oliver Rehm
CEO Baufritz (UK) Ltd.
Oliver Rehm
"House Benett is a three-story family home on the edge of London. Nestled amongst luscious greenery, the house was designed to be distinctive yet sympathetic to the architectural style of the area."
 

House data

External Dimensions 11.91 x 14.41 m
Living Space 2960 ft²

Additional information

Townhouse Benett

 
 
The three-storey house, known as House Benett, is situated on the edge of London and is surrounded by greenery in a quiet residential street. The front facing rooms and the oak wooden entrance reflect the buildings eco credentials.
 
We began working on plans for the house in 2012. A key aspect of the brief was to ensure a strong connection with the area's existing architectural style. After the planning consent was granted, the house was built at Baufritz´s state of the art factory in Germany, using low-carbon construction processes, sustainable timber and other biodegradable building materials, before being shipped to the UK for assembly in 2014.
 
House Benett boasts 4230 sq ft/ 393 sqm of modern living space spread over three floors. The wooden timber construct makes the need for structural steel redundant. Grey window frames, dark clay roof tiles and a porch roof create a contemporary look that blends in with the natural surroundings.
The house front with its white rendered facade shows only two storeys at street level. At the back a further lower level, the ground floor, hosts the family home cinema and accesses the patio and the garden. The main living area is defined by an open-plan living space with access to the garden via a stairway.
 
The balcony overlooking the garden frames a view of the treetops and sky. The double height entry hall with skylight creates a natural flow of light and makes the high craftsmanship and use of sustainable materials stand out. There are four bedrooms on the top floor with ensuite bathrooms and balconies. Floor to ceiling windows and plenty of built in storage give the rooms a spacious and uncluttered feel.